Jilleba logo

Kunst om doorheen te kijken

Het is 1938 als smidszoon George Jilleba samen met de fa. van Buuren een glas in lood bedrijf start in Leiden. Twee generaties verder en 80 jaar later viert het nog steeds in Leiden gevestigde bedrijf haar jubileum. In opdracht van de derde generatie Jorgen Jilleba hebben wij een prachtig jubileumboek mogen maken. In samenwerking met tekstschrijfster Roza van der Veer en voormalig stadsfotograaf Hielco Kuipers en hebben we een mooi naslagwerk geproduceerd.

Uit de enorme hoeveelheid historische foto’s en documenten hebben we een selectie gemaakt en 80 jaar Jilleba in beeld gebracht. Het boek heeft Jorgen tijdens het jubileumfeest in juni 2018 aangeboden aan zijn ouders als eerbetoon en dank voor al die jaren inzet en support.

Wie door Leiden heen loopt en goed naar de oude panden kijkt, zal in vrijwel alle gevallen het glas en lood werk van de firma Jilleba tegenkomen. Tegenwoordig ligt de focus van het bedrijf op het voornamelijk restaureren en conserveren van de kunstwerken die vader en grootvader hebben gemaakt.

jilleba boek 1

Jubileumboek Jilleba